Holt Tengeri só 100g

A Holt-tengeri só eredete

A sókülönlegesség az Izrael és Jordánia találkozásánál hullámzó, Holt-tengerként ismert sós tónak köszönhető. A Holt-tengeri só a fürdőterápiás célok mellett ételkészítésre is alkalmas változatban is forgalomba kerül, ám ez utóbbi különleges törődést kíván a só az egyéb óceáni és tengeri sókétól merőben eltérő összetétele miatt.

Bár a Holt-tenger sótartalma a legmagasabb a világon (30-40%!), a tengeri sókéhoz képest jóval alacsonyabb a NaCl (konyhasó) tartalma; kevesebb mint a fele. Ugyanakkor az egyéb ásványi összetevők gazdagsága magasan kiemelkedő. Az ásványi összetételben olyan elemek is – pl. bróm – találhatók, melyek nem alkalmasak emberi fogyasztásra, ezért a lepárolt sót tovább mossák és finomítják, míg az összes nemkívánatos ásványi összetevőt el nem távolítják belőle. Mivel a konyhasó és az ásványi anyagok aránya az utóbbiak javára dől el, a Holt-tengeri só sokkal lágyabb ízű, kevésbé sósabb, mint az általánosan használt és/vagy különleges kősó és tengeri sófajták.

Milyen ételekhez használható a Holt-tengeri só?

A Holt-tengeri só kellemes, barátságos ízhatást eredményez.

  • Multifunkciós sóként használható, azaz asztali sóként, elő- és utánsózásra, főzéshez és díszítéshez egyaránt alkalmazható, gyakorlatilag bármilyen étel elkészítéséhez.
  • Az apró, természetes hófehér színben pompázó Holt-tengeri sószemcsék kitűnően és gyorsan oldódnak fel, ezért levesek, raguk, pörköltek ízesítéséhez kiválóan alkalmas ez a sófajta.
  • Minőségét korlátlan ideig megtartya

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

790Ft

Holt Tengeri só 100g

További információk

Tömeg 0.20 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.