Hawaii zöld tengeri só Töltőtömeg 100gr

A Hawaii zöld tengeri só eredete

A vulkanikus Hawaii-szigetekre az aktív földtani tevékenységek ellenére is a földi paradicsomként tekintenek. Az óceánból kiemelkedő szigetcsoport különleges természeti adottságainak csodái a sókülönlegességek, például a Hawaii vörös Alaea tengeri só, vagy a Hawaii fekete láva tengeri só. Innen származik a Hawaii zöld tengeri só is, mely oly mélyen beágyazódott a polinéz kultúrába, hogy nemcsak az ételek ízesítésére használják, de higiéniai alkalmazásai is ismertek. A Hawaii zöld tengeri só előállítása során a megszűrt tengervizet sekély párologtató medencékbe terelik, melyekben a Nap természetes szárító hatására elpárolgó víz sókristályokat hagy maga után. A betakarított sókristályok 1-2 mm nagyságúak, körülbelül nyolcvan különböző nyomelemet tartalmaznak.

Milyen ételekhez használható a Hawaii zöld tengeri só?

A Hawaii zöld tengeri só színét a kinyert tengeri sóhoz adagolt zöld tea adja, de egyes vidékeken, bambuszkivonattal vagy algával dúsítják. A hozzáadott organikus anyagoktól függően további értékes ásványi anyagok, nyomelemek kerülnek a sókülönlegességbe. A Hawaii zöld tengeri só íze az Európában használt asztali konyhasóhoz képest sokkal lágyabb.

  • A Hawaii zöld tengeri só hagyományosan hal- és húsfélék, valamint a tenger gyümölcseinek elősózásához, pácolásához, tartósításához használt sófajta.
  • A zöldsaláták, zöldségből készült egytálételek mellett a karibi konyha ételeihez is nagyszerűen illik a Hawaii zöld tengeri só ízvilága.
  • A különböző eredetű mártogatósok – guacamole, csatni, pesto – ízének harmonizálása kiválóan alkalmas a Hawaii zöld tengeri só.
  • A lágyabb sós ízhatás nagyon jól érvényesül a vegán és vegetáriánus ételekben.
  • Minőségét korlátlan ideig megtartya

Tárolás: fénytől védett, száraz, hűvös helyen.

1.120Ft

Hawaii zöld tengeri só Töltőtömeg 100gr

További információk

Tömeg 0.20 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.