Leírás
A fűszerkömény egy kis, ovális alakú mag, amely a koriander növény termése. Gyakran használják a konyhában, mivel intenzív ízét és aromáját adja az ételeknek. A fűszerkömény főként az indiai, a közel-keleti és a délkelet-ázsiai konyhákban népszerű, és hozzáadható pörkölt ételekhez, currykhez, sült húsokhoz, zöldségekhez és rizskészítményekhez is. Jellegzetes, kissé pikáns, fűszeres íze miatt sokoldalúan felhasználható. Emellett egészségügyi előnyei is vannak, például segíthet a emésztési problémák enyhítésében és gyulladáscsökkentő hatással is lehetA fűszerköményt gyakran használják olyan ételekben, amelyek az indiai, a mexikói, a közel-keleti és a délkelet-ázsiai konyhához köthetők. Például a currykben, pörkölt ételekben, köretekben, sült húsokban, levesekben, babfélékben és zöldséges ételekben is gyakran megtalálható. Emellett a fűszerköményt felhasználhatják a sütemények és péksütemények fűszerezésére is. Az intenzív, pikáns íze miatt sokak által kedvelt fűszer, és sokféle ételben felhasználható az ízének és aromájának kiemelésére.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.