Description
800mg, standardizált fekete fokhagyma kivonat, növényi kapszulatokban, szagtalan, kellemetlen utóíz nélkül! A szív és az immunrendszer normál működéséért a homocisztein és koleszterinszint fenntartásáért.
- Vegán készítmény
- Gluténmentes termék
- Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma nélkül
- Egyedülálló, növényi kapszulába zárt formula
- Magas, 800 mg hatóanyagtartalom
- Ami 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg
- Nincs se szag, se kellemetlen utóíz
Több, mint fokhagyma!
A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá?ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé?res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi?matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.
Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé?nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használják fel.
A fermentált fekete fokhagyma élettani hatásai
A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.
Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Fermentált fekete fokhagyma terméket?
- rendszeresen dohányzó személyeknek
- cukorbetegeknek
- azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
- azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
- azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
- azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre
A kapszula tartalma annak szétnyitásával belekeverhető húsok pácába, fűszerkeverékek készítés, vagy ízlés szerint kedvenc salátádhoz is.
Miért jó, hogy a fermentált fekete fokhagymát növényi kapszulatokba zárták?
A kemény kapszulák rendszerint állati eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak.
Fontos megjegyezni, hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal összehasonlítva.
A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira). A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom, amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is.
Így több szempontból is érdemes inkább az innovatívabb: alacsony nedvességtartalmú hidroxi-propil-metilcellulóz (HPMC) anyagú kemény kapszulákkal formulázni a fekete fokhagyma terméket.
Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti hatásoktól.
Nettó tömeg: 15,5 g (30 db)
Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban | 1 kapszulában | 2 kapszulában |
Fermentált fekete fokhagyma kivonat amelyből standardizált S-allil-cisztein | 400 mg 400 mcg | 800 mg 800 mcg |
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 3 éves kortól alkalmazható.
- A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
OGYÉI ny.sz: 25901/2021