Kapor levél – Avethum graveolens-gyógy- és fűszernövény-c vitamin

Gyógy- és fűszernövény

Elkerülhetetlen  a magyar konyhába főleg a savanyításokhoz, mint a kovászos uborka, a túros lepényhez, a tökfélékhez, a túros ételekhez, de használják még levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz, egyes hal, gomba ételekhez. Gyakran használják fűszeres ecetekhez. A kapor (Anethum graveolens) levele egy aromás és ízletes fűszer, amelyet gyakran használnak konyhában. A kapor leveleinek friss vagy szárított változatát gyakran adják hozzá salátákhoz, halakhoz, mártásokhoz és egyéb ételekhez, hogy frissítő ízt és illatot adjanak az ételeknek. Emellett a kapor levelei gyógyászati célokra is használhatók. A növényt hagyományosan emésztést segítő szerként alkalmazzák, és enyhe görcsoldó hatással is rendelkezik. A kapor levelei tartalmaznak olyan hasznos vegyületeket is, mint például a kálcium, vas, magnézium és C-vitamin. Ezek az összetevők hozzájárulhatnak az egészséges táplálkozáshoz és az általános jólléthez. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kapor allergiát okozhat egyes egyénekben, ezért mindig érdemes először kis mennyiségben kipróbálni.

5 dkg / csomag

590Ft

Kapor levél – Avethum graveolens-gyógy- és fűszernövény-c vitamin

Leírás

A kapor levél  gyógy- és fűszernövény számos egészségre gyakorolt jótékony hatással rendelkezik. Étvágytalanság, hányinger, emésztési zavarok, puffadás…..

Kiváló antioxidáns, alkalmas még sebgyógyításra és fogínygyulladás tüneteinek kezelésére.Gazdag vitamintartalommal rendelkezik, az A-, B-, C-, és E- vitamin mellett tartalmaz még kálciumot, rezet, vasat, foszfort, magnéziumot, cinket és különböző egészséges folsavakat.

További információk

Tömeg 0.06 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.