Anyalevél, Szenna fructus

SKU: N/A

Senna termése  Erős hashajtó, bélmozgást növeli, alkalmas az egész bélcsatorna átmosására, a lépet is kipucolja.

Alkalmazása
2 dl vízben egy teáskanál száritmány forrázatot készítünk. De lehet ásztatásal is 24 órát áztatjuk. Termés napi adagja ne haladja meg a 2g-ot.

Ellenjavallat
irritálja és szárítja a nyálkahártyát. A tápcsatorna gyulladásoknál, hasmenésnél nem ajánlott a fogyasztása.

5 dgk/csomag

 

Leírás
Szenna termése(Senna)
Hatóanyagok diantron glikozidokat- a bélfalat izgatóhatása van.Antracinon, szennozidok,flavonoidok, nyálkák, kálcium-oxalát. Pinitólt ami egy fajta inzulinutánzó anygként képes csökkenteni a vércukorszintet
Az antracinon amely hat a szervezetre a vékonybél csak minimálisan tudja felszivnim a vastagbélban visszont a bélflorát támadja meg ennek hatására képződnek a antrakinok ezidejüleg indül meg a szenna hatása amely hosszad lefoljásu hatással rendelkezik nem azonali hatással bír. Az vastagbélnek a felszáló valamint a leszáló ágában és a szigma bélben fejzi ki hatását. Itt csökkenti a víz, nátrium, és a klór felszívodását.Valamint a vastagbél nyálkahártyájátfokkozot kálium kiválasztásra ösztönzi. Ennek következményére a belek magasab víztartalma ami lágyítja a székletet és megnöveli a menyiségét. Rövíd távu használata megszünteti a szorulást. Valamint stimulálja a a vastagbél idegtörzseit ezzel. Felgyórsítja a bél perisztartikáját ( bélmozgását) és a széklet ürülését,ezáltal serkenti a szervezet méregtelenítését, béltisztitását, féregtelenítést. Segít megelözni az aranyért és a végbél berepedését. A gyomrot is megtisztítja hánytató hatása is van. Emiat anyagcsere fokkozó is a szenna fogyasztásával a súlygyarapodás is csökken, csökken a vérbe kerülő kalória menyiség is. Antibaktériális hatással is rendelkezik.
Hashajtó, székrekedést javítja, méregtelenitő,anyagcsere fokozzó,salaktalanító. Fogyókurás, bőrvédő és immunerősítő is ismert.
A levelében nagyobb menyiségben megtalálható a hatóanyag.
A szennából készült krémek kiváloan alkalmazható aknéra, ekcémára, pikkelysömör.
Az alkalmazásával ovatosan mivel szivproblémákat és emésztőrendszeri panaszokat okozhat.

350Ft

Compare

0.0
0
0
0
0
0

Csak regisztrált felhasználók értékelhetnek

Ezt a terméket még nem értékelték!