Angelikagyökér Angyalgyökér Angelica archangelica

SKU: N/A

Hatása  vizelethajtó, szélhajtó, izzadás megszüntető, idegerősítő,oldja a hörgőváladékot,végtagremegésre, szabályozza  a menstruációt.

Alkalmazása
2 dl vízben egy teáskanál szárítmányt forrázatot készítünk belőle.

Ellenjavallat
gyomor, bélfekély esetén, fehér bőrűeknél óvatosan.

 

8dkg/csomag

Leírás

Hatóanyaga illóolajokat, angelikasavat, cukrot, keserű anyagot tartalmaz. A gyökere a- pinén, aszparaginsav szabinén, fellandrén, furokumarinokat (angelicin, bergaptén, borneol,viaszt, gyantát, pektint, csersavat, cymin,D-provitamin,etanol,fehérje, karvon keményítöt, szerves savat. Acetaldehid,adezodin, fenillalanin,fruflanine,fruktóz, fumársav, furanokumarin,germánium, glutamin, glükóz, almasav, izoleucin, kofeinsav, kumarin, limonén, linalool, lutein, palmitinsav, pszoralén, sóskasav, sztearinsav, szukcinsav, tanninsav, terpének, tirozin, triptotán, umbelliferon, valin, violaxantin, C-vitamin, xantotoxin, zsír, zsírsav.
Felhasználható a növény magja, levelei és gyökere saláták, főzelékek, mártások ízesítésére. A szára kandírozva fogyasztható, használják likörökbe föleg a gyomor panaszokra.

Teának vagy teakeverékekbe is kiváloan alkalmazható. Étvágyjavító, szélhajtó izzadást megszüntető, idegerősítő, A gyomor és bélproblémákkal küszködöknek füszerkeverékekbe érdemes becsempészni. Feloldja a hörgőváladékot, javítja a végtagremegést, szabályozza a mestruációt. Epebántralmakra,vértisztitó, .Bórban kifőzve vizelethajtó hatása ismert. Fűrdő is készíthető belöle mely hatással van a reumás panaszokra. Alkoolos kivonata bakteriumölő. Tejszaporitó tulajdonsága is ismert.
A nadragulya ellenmérge.
Feldolgozni kesztyüben kell, mert a bene lévő nedv felhólyagosíthatja az érzékenyeb bőrt. Fényérzékenységet okozhat a benne lévő furanokumarinok

 

Ára 930 Ft

 

0.0
0
0
0
0
0

Csak regisztrált felhasználók értékelhetnek

Ezt a terméket még nem értékelték!