Gyógynövény szakáruház

Paleolit GM zabtészta penne 200g

Egységár:

739Ft

103 in stock

A zab feldolgozása során hőkezeléses eljáráson megy keresztül, ennek köszönhetően a zabpehelyből készült tészta gyorsan, 2-4 perc alatt elkészíthető.

Tápanyagdús, vegán étkezésbe is beilleszthető, szinte minden nemű ételallergia érzékenyek fogyaszthatják.

Cikkszám: pc_5999564047956 Kategória:

Additional information

Weight0.2 kg
Mennyiségi egység

db

Márka

Paleolit

Description

Gluténmentes zabból készült, gluténmentes üzemben csomagolva, hozzáadott adalék anyagoktól mentes.

Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes, GMO mentes, vegán

A tészta struktúrájának köszönhetően főzés nélkül is, forró vízzel leöntve, akár 4 perc alatt kész.

Összetevők: Teljeskiőrlésű zabpehelyliszt, víz

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia

1480 kJ / 352 kcal

Zsír

6,0 g, amelyből telített 1,4g

Szénhidrát

52,2g amelyből cukor 0,4g

Rost

15,2 g

Fehérje

15,2 g

0,04 g
Tárolási útmutató: száraz, hűvös helyen tartandó.
Receptek:

Gluténmentes, vegán “parmezán” sajttal szórt paradicsomos tészta
Naná, hogy a paradicsomos penne nem csak az olaszok kedvenc étele, hanem a miénk is. Ezt a gluténmentes, vegán ebédet pontosan 15 percig tart elkészíteni, az elfogyasztása pedig még ennyi ideig sem tart. A fűszereket ízlés szerint variálhatjátok benne, nekünk az enyhén pikáns változat igencsak
bejött. A tetejére pedig vegán parmezán sajtot szórtunk, aminek az alapja nálunk most mandula. Ez a „sajt” csatos üvegben napokig eltartható, használjátok nyugodtan egyéb ételek szórásához is. A garantáltan gluténmentes, zab alapú tészta főzési ideje 4 perc, de mi most 3 perc után
leszűrtük, hiszen még a paradicsomos szószban is rotyogtattuk pár percig. A tészta maga mellékíz mentes, így bármilyen ételek mellé tökéletes köret is lehet.


Hozzávalók:

  • 200 g Paleolit GM zabtészta
  • 3 db paradicsom
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint frissen őrölt feketebors
  • Ízlés szerint chili pehely
  • 1 teáskanál cukor
  • Szükség szerint víz

Vegán parmezán:

  • 150 g mandula
  • 6 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
  • 1 nagy csipet só
  • 1 kávéskanál fokhagymapor

Elkészítés:

  • A tésztát bő, sós vízben, forrástól számítva 3 perc alatt főzzük al dente (nem egészen puhára, maradjon kissé roppanós), majd szűrjük le és hideg víz alatt mossuk át.
  • A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 1 percig, majd szedjük át jéghideg vízbe. Így a bőrét könnyen eltávolíthatjuk. Ezt követően kockázzuk fel.
  • A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a fűszereket és öntsük hozzá annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Fedő alatt rotyogtassuk pár percet, majd keverjük hozzá a tésztát és főzzük további 1-2 percet.
  • A vegán sajthoz a mandulát tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt pirítsuk meg.
  • A megpirított mandulát, a sörélesztőpelyhet, a sót és a fokhagyma granulátumot késés aprítóval daráljuk meg.
  • Tálaljuk a tésztát a vegán parmezán sajttal megszórva.

Jó étvágyat hozzá!

Tonhalas paradicsomos tészta


Hozzávalók (1 adag):

  • 5 dkg nyers Paleolit GM zabtészta
  • 10 dkg tonhalkonzerv natúr lében
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cukormentes sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • só, őrölt bors és egy kevés édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

  • A Paleolit GM zabtésztát forrásban lévő sós vízbe öntjük és 4-5 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
  • Amíg a tészta megfő, a zúzott fokhagymát a közepesen forró olívaolajon megfuttatjuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot.
    Jól elkeverjük, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal és ha nagyon savanyú a paradicsom, adhatunk hozzá egy kevés édesítőszert is.
  • Az így elkészült paradicsomszószba belekeverjük a leszűrt tonhalkonzervet, majd a kifőtt zabtésztát és jól összeforgatjuk.
  • A tetejére olívabogyót és reszelt mozzarellát szórunk ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

Tejszínes csirkés zabtészta


Hozzávalók (3 adag):

  • 15 dkg Paleolit GM zabtészta (nyersen mérve)
  • 500 g csirkemell filé
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd (1 dkg) fokhagyma
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín
  • 5 dkg reszelt light trappista sajt
  • 1 dl víz (lehet a tészta főzővize)
  • só, őrölt bors
  • friss petrezselyem

Elkészítése:

  • A Paleolit GM zabtésztát bő, forrásban lévő vízbe öntjük, 4 perc alatt kifőzzük , majd leszűrjük.
  • A kókuszolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és azzal is kissé összepirítjuk.
  • A kockára vágott csirkemell filét a hagymás olajra rátesszük, aláöntjük a vizet, majd sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 15 perc alatt puhára pároljuk.
  • Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a reszelt trappista sajtot, majd a kifőzött zabtésztát.
  • Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Additional information

Weight0.2 kg
Mennyiségi egység

db

Márka

Paleolit

Kapcsodó termékek