Description
Világszerte tízmilliók tudják, milyen nehéz együtt élni az irritábilisbél-szindróma (IBS) tüneteivel –
kellemetlen, kínos, elmagányosító érzés. De egy új étrend hamar könnyebbséget hozhat. Az alacsony
FODMAP diéta hatásosságát klinikai vizsgálatok igazolják.
Bár a FODMAP-okon nem is olyan egyszerű kiigazodni, ennek a kötetnek a segítségével könnyen
megtanulhatod, hogyan zárd ki étrendedből az ártalmas anyagokat. Az Alacsony FODMAP diéta kezdőknek
útmutatóul szolgál ahhoz, hogy akár egyetlen hét alatt enyhüljenek az emésztési panaszaid. Mollie Tunitsky
egyszerű lépésekre bontja a folyamat minden fázisát, hétnapos menütervvel és bevásárlólistával segíti a magas
FODMAP-tartalmú élelmiszerek elkerülését, és tanácsokkal szolgál arra is, hogy a diéta végeztével hogyan
építheted vissza ezeket biztonságosan az étrendedbe. Ez a könyv lehetővé teszi, hogy végre problémamentesen
étkezhess és egészségesen élhess!
● 7 NAPOS MENÜTERV bevásárlólistával, a tünetek nyomon követését és az étrend kibővítését segítő
táblázattal, hasznos és kedvcsináló tippekkel
● TÖBB MINT 75 GLUTÉNMENTES ALACSONY FODMAP RECEPT tápértékadatokkal. A választást
címkék könnyítik meg: tejmentes, egyetlen edényt igénylő elkészítés, gyors előkészítés, félóra alatt
elkészíthető, vegetáriánus, vegán
● 5 EGYSZERŰ LÉPÉS az éléskamra elrendezésére és az ételek előkészítésére, hogy könnyebb legyen
beépítened a mindennapjaidba a diétát
● ALAPOS ÁTTEKINTÉS a vizsgálatokkal igazolt alacsony FODMAP diétáról és működéséről
MOLLIE TUNITSKY szenvedélyes szakács és gasztroblogger, aki hisz benne, hogy mindenki képes lehet élvezni az
ételeket, és egészséges, teljes életet élni. Miután évekig élt együtt a félrediagnosztizált hasi panaszaival, a
kellemetlen éttermi élményekkel és az olyan tanácsokkal, hogy ezt ne egye, azt ne egye, végül rátalált az
alacsony FODMAP diétára. Azzal, hogy néhány egyszerű változtatást vezetett be az étrendjébe, az étkezéseit
szorongást keltő nyűgből a nap legkellemesebb részévé varázsolta. A főzés is ismét örömforrássá vált; Mollie
szabadjára engedte a fantáziáját és leleményességét, hogy újabb és újabb olyan recepteket találjon ki, amelyek
nem okoznak emésztési nehézségeket. Ma már sokkal gondtalanabbul éli a mindennapjait, és számos új,
FODMAP-szempontból biztonságos élelmiszert fedez fel, amelyeket szívesen épít be a receptjeibe. Férjével a
texasi Houstonban lakik.